11:00

IK Vista /ÖIS

Målkalas på Vapenvallen när Vista/ÖIS studsade tillbaka

Inför
I seriens sjätte omgång för IK Vista/Ölmstad IS stod Husqvarna FF som värd i en match som spelades på Vapenvallen. HFF P10 har tre lag i seriespel (deras P11-lag har ett i en P10-serie) och det är inte alltid givet vilket motstånd man får möta när man spelar mot lag med större trupper. Enligt utsago ställde HFF upp med en ganska bra trupp i matchen och de kanske skulle visa sig vara bättre än den aktuella tabellplaceringen. För bortalagets del gällde det att studsa tillbaka från förlusten mot Sävsjö senast och framförallt lyckas hitta nätamaskorna om läge uppstod, vilket man hade problem med senast.

Matchen
Undertecknad fanns tyvärr inte på plats men har fått ta del av förstahandsinformation. Bortalaget rivstartade i första minuten med ett mål av Pelle efter en hörna. Endast tre minuter senare var det dags igen då Wide gjorde mål efter framspelning av Viggo. Ytterligare två mål gjordes av bortalaget genom Pelle och Wide och man hade en trygg ledning med fyra bollar inför andra perioden. Direktiven från ledarteamet var tydliga: Utnyttja möjligheten att hålla bollen inom laget, försök inte göra solomål bara för att vi leder stort. Rapporterna gör också gällande att Vista/ÖIS lät bollen göra jobbet och spelade runt den i alla lagdelar. HFF var på intet sätt dåliga utan försökte också att spela boll, men blev ofta straffade av bortalagets press-spel. Wide hann göra både 0-5 och 0-6 innan HFF fick in sitt första mål i matchen. Noel avrundade perioden med att skjuta in 1-7. I tredje perioden fortsatte målen att rulla in när Zander gjorde 1-8, följt av en reducering av HFF till 2-8. Comebackande Josef, som gjorde sin första match för året, fick skjuta in 2-9 innan Jonathan gjorde två mål och fastställde slutresultatet till 2-11.

Sammanfattning
Det ska ha varit en trevlig och juste match mellan två lag som ville spela boll på marken. Viktigt att våra offensiva spelare fick trycka in lite bollar, annars hade det kanske blivit hjärnspöken med matchen mot Sävsjö i bakhuvudet. Också roligt att det var sex olika målskyttar och totalt åtta spelare som var direkt inblandade i målen. Försvaret sattes emellanåt på prov men ska ha spelat riktigt bra. Alexander ska tydligen ha gjort en magisk trippelräddning och sedan jublat åt sin egen insats, helt rätt! Plusbetyg kvitteras ut av Ture som plockade bort HFF:s starkaste anfallsvapen helt och hållet under matchen.